Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema gianduia
- 60 g di zucchero
- 15 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di nocciole tostate
- 80 g di latte parzialmente scremato
- 170 g di cioccolato al latte a pezzi
- 60 g di olio di arachidi
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
1 ½
cucchiaino di zucchero vanigliato fatto in casa
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2958 kJ / 707 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 70.2 g
- Tłuszcz
- 42.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 90.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Girelle bicolore
3h
Biscotti con gocce di cioccolato
40min
Bruco brioche
2 godz.
Plumcake ripieni al gianduia
50min
Cornetto gigante
6h
Biscotti di pasta frolla
1h 5 min
Muffin al cioccolato e nocciole
40min
Plumcake alle nocciole e cioccolato
1 godz.
Biscotti girelle
2h 45min
Crostata con crema alle nocciole e cioccolato
4 godz.
Crostata classica alla frutta mista
1 godz. 20 min
Crostata alla crema di cioccolato
1h 45min