Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym

Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym

4.2 131 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 sztuk

Składniki

Makaroniki piernikowe
  • 170 g cukru
  • 80 g migdałów, w płatkach
  • 1 łyżka korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
    ¾ łyżki korzenna przyprawa do piernika, (patrz wskazówka)
  • 70 g białek (2-3 szt.)
Krem pomarańczowy
  • 50 g cukru
  • 15 - 20 g skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 150 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 20 sztuk

Białko 32.8 g
Kalorie 8644.5 kJ / 2064.7 kcal
Tłuszcz 108.7 g
Błonnik 10.3 g
Węglowodany 246.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...