Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym
TM6 TM5

Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym

4.1 (121 ocen)

Składniki

Makaroniki piernikowe

  • 170 g cukru
  • 80 g migdałów, w płatkach
  • 1 łyżka korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
    lub ¾ łyżki korzennej przyprawy do piernika (patrz wskazówka)
  • 70 g białek (2-3 szt.)

Krem pomarańczowy

  • 50 g cukru
  • 15 - 20 g skórki pomarańczowej, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 150 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 20 sztuk
Kalorie
8644.5 kJ / 2064.7 kcal
Białko
32.8 g
Węglowodany
246.2 g
Tłuszcz
108.7 g
Błonnik
10.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy