Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym

Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym

4.2 129 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 sztuk

Składniki

Makaroniki piernikowe
  • cukru
    170 g
  • migdałów, w płatkach
    80 g
  • korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
    1 łyżka
    ¾ łyżki korzennej przyprawy do piernika, (patrz wskazówka)
  • białek (2-3 szt.)
    70 g
Krem pomarańczowy
  • cukru
    50 g
  • skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
    15 - 20 g
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 20 sztuk

Kalorie 2064.7 kcal / 8644.5 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 108.7 g
Węglowodany 246.2 g
Błonnik 10.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...