
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Makaroniki piernikowe
- 170 g cukru
- 80 g migdałów, w płatkach
-
1
łyżka korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
lub ¾ łyżki korzennej przyprawy do piernika (patrz wskazówka) - 70 g białek (2-3 szt.)
Krem pomarańczowy
- 50 g cukru
- 15 - 20 g skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 150 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 20 sztuk
- Kalorie
- 2064.7 kcal / 8644.5 kJ
- Białko
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 108.7 g
- Węglowodany
- 246.2 g
- Błonnik
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Makaroniki z lemon curd
2 godz.
Ciasteczka ślimaczki
2 godz.
Makaroniki z herbatą matcha
2 godz.
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Krówki toffi
2 godz.
Krem z białej czekolady i wody różanej
8 godz. 15 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2 godz. 30 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min