
Urządzenia i Akcesoria
Magdalenki z białym makiem i cytryną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk
Składniki
-
masła klarowanego podzielonego na kawałki330 g
-
białego maku plus dodatkowa ilość do posypania130 g
-
jajka rozm. L (ok. 130 g)2
-
żółtka rozm. L2
-
mleka 3,2% tłuszczu110 g
-
cukru pudru180 g
-
miodu, płynnego80 g
-
laska wanilii tylko ziarna1
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek10 g
-
mąki pszennej typ 500350 g
-
soli1 szczypta
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
174.9 kcal /
732.1 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
73.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska