Magdalenki z białym makiem i cytryną
TM6 TM5

Magdalenki z białym makiem i cytryną

4.2 (10 ocen)

Składniki

  • 330 g masła klarowanego, podzielonego na kawałki
  • 130 g białego maku, plus dodatkowa ilość do posypania
  • 2 jajka, rozm. L (ok. 130 g)
  • 2 żółtka, rozm. L
  • 110 g mleka, 3,2% tłuszczu
  • 180 g cukru pudru
  • 80 g miodu, płynnego
  • 1 laska wanilii, tylko ziarna
  • 10 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 350 g mąki pszennej, typ 500
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
732.1 kJ / 174.9 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
11.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Błonnik
1.7 g
Sód
73.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy