Urządzenia i Akcesoria
Magdalenki z białym makiem i cytryną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk
Składniki
-
330 g masła klarowanego podzielonego na kawałki
-
130 g białego maku plus dodatkowa ilość do posypania
-
2 jajka rozm. L (ok. 130 g)
-
2 żółtka rozm. L
-
110 g mleka 3,2% tłuszczu
-
180 g cukru pudru
-
80 g miodu, płynnego
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
10 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
350 g mąki pszennej typ 500
-
1 szczypta soli
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
73.7 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
732.1 kJ /
174.9 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomarańczowy sernik z alkoholowym twistem
18 h
Napój z ziemniaków i migdałów
40 min
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3 h 50 min
Masa makowa
30 min
Pomarańczowy krem angielski
2 h 30 min
Lody z pasty z fasoli adzuki (anko)
10 h 10 min
Lody migdałowe (bez cukru)
12 h 45 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 h 30 min
Balotyna z kaczki
2 h 45 min
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 h 40 min
Makaroniki z herbatą matcha
2 h
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 h 40 min