Magdalenki z białym makiem i cytryną
TM5 TM6

Magdalenki z białym makiem i cytryną

Składniki

  • 330 g masła klarowanego, podzielonego na kawałki
  • 130 g białego maku,
  • 2 jajka, rozm. L (ok. 130 g)
  • 2 żółtka, rozm. L
  • 110 g mleka, 3,2% tłuszczu
  • 180 g cukru pudru,
  • 80 g miodu, płynnego,
  • 1 laska wanilii, tylko ziarna
  • 10 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 350 g mąki pszennej, typ 500
  • 1 szczypta soli,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • biały mak, ilość do posypania magdalenek

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
732.1 kJ / 174.9 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
11.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie