
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 80 g jabłek, suszonych, w krążkach
- 180 g śliwek suszonych, bez pestek
- 50 g pierniczków, bez polewy czekoladowej, typu Katarzynki, pokrojonych na kawałki
- 125 g soku jabłkowego
- 125 g miodu, gryczanego lub spadziowego
- 20 g oleju
- 15 g korzennej przyprawy do piernika
- 350 g płatków owsianych
- 15 g otrębów żytnich
- 15 g otrębów pszennych
- 25 g siemienia lnianego
- 80 g słonecznika łuskanego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1682.8 kJ / 402.2 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 50.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cynamonowe ciastka na kubek
2h 30 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40min
Pierniczki Lebkuchen
4 Std.
Babka drożdżowa Panettone
3h
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2h 5min
Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao
45 min
Granola wytrawna
1 Std. 35 Min
Piernik staropolski cz. II
98 Std.
Piernik staropolski cz. I
672 Std. 30 Min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5h
Ciasteczka amaretti
1h 10 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1h