Urządzenia i Akcesoria
Granola piernikowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
900 g
Składniki
-
50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
80 g jabłek, suszonych, w krążkach
-
180 g śliwek suszonych, bez pestek
-
50 g pierniczków bez polewy czekoladowej, typu Katarzynki, pokrojonych na kawałki
-
125 g soku jabłkowego
-
125 g miodu gryczanego lub spadziowego
-
20 g oleju
-
15 g korzenna przyprawa do piernika
-
350 g płatków owsianych
-
15 g otrębów żytnich
-
15 g otrębów pszennych
-
25 g siemienia lnianego
-
80 g słonecznika łuskanego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
50.5 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1682.8 kJ /
402.2 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
68.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NAJLEPSZE GRANOLE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Migdałowe matcha latte
10 min
Granola wytrawna
1 godz. 35 min
Granola truskawkowo-miętowa
1 godz. 45 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Batony kujona
3 godz. 20 min
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
7 godz.
Granola kokosowa
1 godz. 40 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Batony wiśniowo-cynamonowe z granolą
1 godz. 50 min
Granola czekoladowo-wiśniowa
1 godz. 45 min
Granola podstawowa
1 godz. 45 min
Granola dyniowa bez cukru
2 godz. 25 min