Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 80 g jabłek, suszonych, w krążkach
- 180 g śliwek suszonych, bez pestek
- 50 g pierniczków, bez polewy czekoladowej, typu Katarzynki, pokrojonych na kawałki
- 125 g soku jabłkowego
- 125 g miodu, gryczanego lub spadziowego
- 20 g oleju
- 15 g korzennej przyprawy do piernika
- 350 g płatków owsianych
- 15 g otrębów żytnich
- 15 g otrębów pszennych
- 25 g siemienia lnianego
- 80 g słonecznika łuskanego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1682.8 kJ / 402.2 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 50.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batony wiśniowo-cynamonowe z granolą
1h 50min
Granola śliwkowa bez cukru
2j
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2h 40 min
Granola kokosowa
1 Std. 40 Min
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 Std. 40 Min
Granola truskawkowo-miętowa
1 Std. 45 Min
Chrupiąca granola
2j
Batony kujona
3h 20 min
Batoniki do kieszonki
3h 15min
Granola
1 Std. 40 Min
Granola podstawowa
1 Std. 45 Min
Granola dyniowa bez cukru
2 godz. 25 min