
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g mąki pszennej
- 250 g cukru
- 1 szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 żółtko
-
20
g likieru anyżowego
lub 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau® - 200 g migdałów, ze skórką
- woda ilość do zwilżenia rąk
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 72.5 kcal / 303.4 kJ
- Białko
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Makaroniki migdałowe
35 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Florentynki
2 godz.
Wytrawne ciasteczka z ziołami i parmezanem
1 godz. 35 min
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 godz.
Czekoladowe pralinki z likierem
1 godz. 30 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Kringel
2 godz. 40 min