
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g mąki pszennej
- 250 g cukru
- 1 szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 żółtko
-
20
g likieru anyżowego
lub 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau® - 200 g migdałów, ze skórką
- woda, ilość do zwilżenia rąk
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 303.4 kJ / 72.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaroniki migdałowe
35 min
Florentynki
2 godz.
Batony wiśniowo-cynamonowe z granolą
Brak ocen
1 godz. 50 min
Ciastka Speculoos
Brak ocen
3 godz.
Przyprawa do piernika
Brak ocen
5 min
Kulki z suszonymi śliwkami
Brak ocen
30 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
Brak ocen
2 godz.
Kringel
Brak ocen
2 godz. 40 min
Ciasteczka Śródziemnomorskie
Brak ocen
1 godz.
Cukier waniliowy
Brak ocen
72 godz.
Owsiane ciasteczka słoikowe z bakaliami
Brak ocen
1 godz. 10 min
Ciasteczka amaretti
Brak ocen
1 godz. 10 min