Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g mąki pszennej
- 250 g cukru
- 1 szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 żółtko
-
20
g likieru anyżowego
lub 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau® - 200 g migdałów, ze skórką
- woda, ilość do zwilżenia rąk
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 303.4 kJ / 72.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaroniki migdałowe
35 Min
Marcepanowe batoniki
2h 40min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 Std. 40 Min
Orzechy nerkowca limonkowo-kokosowe na ostro
25 Min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 Std.
Stollen
6 Std.
Ciasteczka amaretti
1 Std. 10 Min
Śliwki w czekoladzie
2 Std. 30 Min
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 Std.
Słodkie migdały w karmelu
20 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 Std. 30 Min
Granola podstawowa
1 Std. 45 Min