Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red Pepper Tapenade
- 2 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 3 oz tomato, cut into pieces
- 2 ½ oz red bell pepper, cut into pieces (4 in.)
- 1 oz fresh basil leaves, plus extra to garnish
- 3 oz raw cashews
- 2 oz sun-dried tomatoes
- 2 oz roasted red peppers, preserved, jarred
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 lime, juice only
- 1 pinch salt
Savory Benne Wafers
- 10 oz sesame seeds, divided
- 16 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 1 tsp kosher salt
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- 5 ½ oz unsalted butter, cubed
- 6 oz whole milk
- sea salt, to sprinkle (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 665 kJ / 159 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Irish Coffee Cake with Whiskey Caramel Sauce
1hod.
Steamed Carrot Cake
1h 35min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15min
Pinot Noir Poached Pears
2 godz.
Kalamata Tapenade
5 min
Chicken Liver Mousse (Chris Cosentino)
9 Std. 5 Min
Mushroom and Artichoke Dip
25min
Chicken and Farro Harvest Salad
1hod. 45min
Cinnamon and Date Twist
50 min.
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
4 godz. 50 min
Moussaka
2 Std. 20 Min