Rote-Rüben-Schokoladengugelhupf

Rote-Rüben-Schokoladengugelhupf

3.9 57 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

  • Eier (Größe M)
    5
  • Espresso, aufgebrüht
    4 EL
  • Butter in Stücken
    200 g
  • Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil) in Stücken
    200 g
  • Rote Rüben, gekocht geschält, in Stücken
    250 g
  • Weizenmehl, glatt
    135 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Vollrohrzucker
    150 g
  • Salz
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 349 kcal / 1459 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 103 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...