Rote-Rüben-Schokoladengugelhupf
TM6 TM5

Rote-Rüben-Schokoladengugelhupf

3.8 (55 ocen)

Składniki

  • 5 Eier (Größe M)
  • 4 EL Espresso, aufgebrüht
  • 200 g Butter, in Stücken
  • 200 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
  • 250 g Rote Rüben, gekocht, geschält, in Stücken
  • 135 g Weizenmehl, glatt
  • 1 TL Backpulver
  • 150 g Vollrohrzucker
  • 1 Prise Salz

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1459 kJ / 349 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Błonnik
2.9 g
Sód
103 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy