Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10 - 15
g Rum
lub Zitronensaft, frisch gepresst -
200
g Äpfel, entkernt und geviertelt
lub Birnen, geschält, entkernt und geviertelt - 75 g Dörrobst, gemischt (Marillen, Zwetschken, Rosinen, siehe Tipp)
- 100 g Nüsse, ganz, gemischt (Walnüsse, Mandeln, Haselnüsse)
- 500 g Weizenmehl, universal
- 150 - 165 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 4 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1407 kJ / 336 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelbrot mit Dörrfrüchten
4h
Nusspotize
2h 20min
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1h 30min
Rindfleischrouladen mit Rotkraut (XXL)
2h 10min
Batzerlgugelhupf
2 Std. 50 Min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Heidelbeerschnecken
2h 30 min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Schneller Apfelkuchen
1h 30min