Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Brötchen vom Vortag, in Scheiben (1 cm)
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 1 Zwiebel, halbiert
- ½ TL Kräuter der Provence
- 150 g Milch
- 2 Eier
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1028 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Knödelteig-Schnitten
35 Min
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1h
Käsenockerl "Tricolore"
50min
Erdäpfeltaler mit Schnittlauchsauce
1h
Gnocchi vom Blech
1h 10min
Knödelgugelhupf mit Schinken, Tomaten und Oliven
55min
Kernölmayonnaise
10 min
Tassenknödel mit Tomaten-Pfifferling-Ragout
1h
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2h 30 min
Flammkuchenschnecken am Stiel
1h 50 min
Brotknöpfle
35 Min
Brezelgugelhupf
1h 10min