Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnusskrokant
- 100 g Walnüsse, halbiert
- 20 g Butter
- 40 g Honig
Pfirsichpüree
- 300 g Pfirsiche entsteint, in Stücken und 1 Pfirsich für die Dekoration
- 10 g Vanillezucker
- 1 EL Rum (opcjonalnie)
- ¼ TL Zimt, gemahlen
Honigjoghurt und Fertigstellung
- 500 g griechischer Joghurt (10% Fett)
- 20 - 40 g Honig, nach gewünschter Süße
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1924 kJ / 459 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Streusel-Creme
1h 15min
Leichte Blaubeer-Joghurt-Creme
10 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1h 30min
Nektarinen-Trifle
20min
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1 Std. 20 Min
Joghurt-Kokos-Creme
20min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 Std. 30 Min
Marinierte Erdbeeren mit weißer Schokosauce
20min
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 Std. 30 Min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1h 15min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 Std.