Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnusskrokant
- 100 g Walnüsse, halbiert
- 20 g Butter
- 40 g Honig
Pfirsichpüree
- 300 g Pfirsiche entsteint, in Stücken und 1 Pfirsich für die Dekoration
- 10 g Vanillezucker
- 1 EL Rum (opcjonalnie)
- ¼ TL Zimt, gemahlen
Honigjoghurt und Fertigstellung
- 500 g griechischer Joghurt (10% Fett)
- 20 - 40 g Honig, nach gewünschter Süße
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1924 kJ / 459 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Vanille-Creme
45 Min
Avocado-Frischkäse-Mousse mit Limette
15min
Marillen-Mascarpone-Eis
3 godz. 35 min
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1h 50min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2h 25 min
Zwetschgen-Trifle
4h
Joghurt-Kokos-Creme
20 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1 Std.
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 godz. 30 min
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15min
Apfel-Streusel-Creme
1h 15min