![Tortillitas de bacalao (Pataniscas) Tortillitas de bacalao (Pataniscas)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/76233349-FCB3-49EB-9B33-4DEE6CC0C04A/Derivates/7b839f57-546b-4f5d-a5d2-9c02b8bf1105.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ramitas de perejil fresco
- 150 g de cebolla en cuartos
- 350 g de agua
- 400 g de bacalao en salazón remojado y desalado (en trozos)
- 4 huevos
- 350 g de harina
- ½ cucharadita de sal
- 300 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1869 kJ / 447 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscos chiclaneros
1 Std.
Poleá
15 min
Tortillitas de bacalao con miel (HESTAN CUE)
30 min
Suspiros de bacalao
30 min
Albóndigas en salsa de almendras
50 min
Pestiños andaluces
1 Std.
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 min
Papas y aceitunas negras aliñás
25 godz.
Albóndigas de sepia y jamón
1 Std.
Croquetas de pescado con hierbabuena
9h
Porra antequerana
1 godz. 10 min
Espinacas con garbanzos a la sevillana
45 min