Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cebolla en cuartos
- 120 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de vino blanco D.O. Ribeiro
- 1 pellizco de sal
- 100 g de jamón serrano en dados pequeños
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- 8 vieira limpias
- 2 cucharadas de pan rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 906.6 kJ / 216.9 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada de raxo
2h 30 min
Orejas de carnaval
30 min
Empanada de sardinas
1h 15 min
Empanada negra de mejillones y algas wakame
2j 15 menit
Txangurro
1h 10 min
Empanada de maíz con berberechos
1h 15 min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1u. 50min
Centollos con cabrales y sidra
1h
Vieiras gratinadas con champiñones
45 min
Filloas
1h
Arroz caldoso con zamburiñas
45 min
Bica de Castro Caldelas
1h 20 min