![Vieiras "Rias baixas" Vieiras "Rias baixas"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A850D207-45D5-48B6-8616-14839AED5C11/Derivates/b2122158-5ccc-4bbd-8542-25659ac6a250.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cebolla en cuartos
- 120 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de vino blanco D.O. Ribeiro
- 1 pellizco de sal
- 100 g de jamón serrano en dados pequeños
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- 8 vieira limpias
- 2 cucharadas de pan rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 906.6 kJ / 216.9 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada de maíz con vieiras
1h 30min
Orejas de carnaval
30 min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1h 50 min
Arroz con pimientos y chipirones
35 min
Empanada gallega de manzana
3 godz. 45 min
Empanada de lacón con grelos
2 Std.
Arroz caldoso con zamburiñas
45 min
Bica de Castro Caldelas
1 godz. 20 min
Empanada de zamburiñas
1 godz. 20 min
Empanada de maíz con berberechos
1 Std. 15 Min
Empanada de raxo
2 Std. 30 Min
Filloas
1 Std.