Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de hígado de cerdo ibérico (en trozos)
- 2 cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 4 dientes de ajo
- 2 - 3 clavos
- ½ cucharadita de comino en grano
- 2 hojas de laurel secas
- 400 g de manteca de cerdo ibérica
- 1 cucharada de pimentón dulce de La Vera
- 1 - 2 pellizcos de pimentón picante (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 17827 kJ / 4265 kcal
- Białko
- 104.35 g
- Węglowodany
- 14.51 g
- Tłuszcz
- 421.05 g
- Błonnik
- 0.31 g
Alternatywne przepisy
Salmorejo
10 min
Salmorejo para dos
45min
Berenjenas de Almagro encurtidas (Castilla La Mancha)
96u. 20min
Calamares a la americana
50min
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2h 30 min
Salmorejo de remolacha
30min
Croquetas de cocido madrileño
9h 15min
Tortillitas de camarones (sin gluten)
50min
Arroz con higaditos de pollo
1h 20 min
Pestiños andaluces
1h
Tocino de cielo
4h 30 min
Poleá
15min