Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Butter
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüsebouillon
lub 1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 300 - 350 g grüne Erbsen, gefroren
- 200 g Schlagrahm, 30-40 % Fettgehalt
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Worcestershire Sauce
-
2
Lachsfilets, frisch, ohne Haut (ca. 220 g), in Würfeln (ca. 2 x 3 cm)
lub 2 Lachsfilets, gefroren, enthäutet (ca. 220 g), aufgetaut, in Würfeln (ca. 2 x 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1532 kJ / 366 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35 Min
Peperoni-Crèmesuppe mit Ingwer
50 min
Peperonicremesuppe
20 min
Maissuppe mit Wienerli und Bürli
25 Min
Sweet Hot Gazpacho
25 Min
Gazpacho
1h 15min
Lachsaufstrich mit Chinakohl für Sandwiches
15min
Poulet-Röllchen an Tomaten-Pesto
50 min
Kürbis-Apfel-Suppe mit Pouletbrust
40 Min
Erbsen-Crèmesuppe
40 Min
Crevettencurry mit Topinambur
45 Min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 Min