Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Blattspinat, gefroren, aufgetaut
- 50 g Hartkäse, zum Gratinieren (z. B. Gruyère, Cheddar, Parmesan)
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g natives Olivenöl extra
- 1 TL Salz
- 50 g Mehl
- 500 g Milch
- 30 g Butter
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 6 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa-Taboulé mit Thon
40 Min
Thon-Dip
5min
Pastasalat mit Thon und Basilikum-Vinaigrette
30 Min
Ratatouille
40 Min
Gulaschsuppe
1h 5min
Drei-Gänge-Menü für zwei in 30 Minuten
1h 15min
Trutenrollen mit Gorgonzola
1 Std.
Tomatensuppe mit Quark
25 Min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45 Min
Peperoni-Omelette mit Mais-Tomaten-Salsa
40 Min
Rinds-Burger mit Käsekern
40 Min
Knusperchips mit Guaçamole
1 Std.