Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Blattspinat, gefroren, aufgetaut
- 50 g Hartkäse, zum Gratinieren (z. B. Gruyère, Cheddar, Parmesan)
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g natives Olivenöl extra
- 1 TL Salz
- 50 g Mehl
- 500 g Milch
- 30 g Butter
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 6 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karotten-Hackbällchen mit Ratatouille
35min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 dk
Asia-Gemüse süss-sauer
25min
Sellerie-Karotten-Tätschli
20min
Blumenkohl-Käse-Pizzen
1h
Balsamico-Lachs und Zucchetti-Nudeln
25min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45min
Klassische Lasagne
2h 5min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30min
Pouletspiesse mit Reis
1 Std. 40 Min
Thon-Dip
5 min
Immune-Power-Booster
10min