Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Zitrone
- 1 TL Dijonsenf
- ¾ TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 1 ½ TL Dill, frisch
- 2 Lachsfilets, frisch, ohne Haut, 3 cm dick (à ca. 150 g) (siehe Tipp)
- ⅛ TL Pfeffer, gemahlen
- Wasser, Wasser zum Eintauchen
- 1850 g Wasser
- 1 gestr. TL Ascorbinsäure
- 150 - 200 g Fenchelknolle, halbiert und in dünne Scheiben geschnitten
- ½ rote Zwiebel (ca. 30 g), halbiert und in dünne Scheiben geschnitten (opcjonalnie)
- ½ Apfel, geviertelt und in dünne Scheiben geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1803 kJ / 430 kcal
- Białko
- 31.3 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Kabis-Rüebli-Salat mit Feta
15 Min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30min
Gemüsesuppe
25 Min
Rhabarber-Glace
36h 25 min
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1 Std.
Gemüsesalat mit Limetten-Marinade
15 Min
Grünes Poulet-Curry
55 min
Ingwer-Chili-Dressing
5 Min
Kürbis-Orangen-Suppe
35min
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40min
Sellerie-Apfel-Salat
10 Min