Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oil
- 200 g pickled pearl onions, drained
- 600 g stewing steak, diced (2 cm), patted dry with paper towels
-
200
g malt beer (German, low-alcohol)
lub 200 g low-alcohol beer - 230 g water
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp beef stock paste, homemade - 2 Tbsp cranberry sauce
- 1 tsp mustard
- 1 dried bay leaf
- 1 ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 200 g celeriac, diced (1.5 cm)
- 200 g carrots, diced (5 mm)
- 20 g cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1 godz.
Beef Stroganoff
1 godz.
Beef and Mushrooms with Cauliflower Salad
45min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45min
Beef Goulash Soup
1 godz. 15 min
Beef Bourguignon
1 godz. 30 min
Chicken, Pepper and Steamed Vegetable Salad
45min
Creamy mustard chicken stew
40min
Chicken Cacciatore
50min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min
Smoky Pork and Beans
3 Std.
Beef in Stout
1 godz. 40 min