Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla in quarti
- 1 pezzettino di radice fresca di zenzero
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di carote viola, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 500 g di acqua
-
1
dado per brodo di carne
lub 1 cucchiaino di sale - 60 g di stracchino
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 715 kJ / 171 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45 Min
Vellutata di zucca allo yogurt greco
50min
Vellutata di cavolfiore
50min
Vellutata alle nocciole
1h
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Vellutata di coste
35 Min
Gazpacho indiano
2 Std. 10 Min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50min
Purè di cavolo viola
40min
Purè di sedano rapa
35 Min
Purè di topinambur e cioccolato bianco
50min
Vellutata di zucchine con feta
50min