Brandada de bacalao al estilo portugués

Brandada de bacalao al estilo portugués

4.7 267 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 raciones

Składniki

  • 800 g de agua
  • ½ cucharadita de sal
  • 200 g de patatas harinosas cortadas en trozos pequeños
  • 500 g de bacalao en salazón remojado y desalado (aprox. 2 lomos)
  • 60 g aceite de oliva (y un chorrito más)
  • 1 ramita tomillo seco
  • 8 dientes de ajo
  • 450 g de nata (35% de grasa)
  • rebanadas de pan fritas o tostadas (para servir)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 9.7 g
Kalorie 1035.8 kJ / 247.8 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 10.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...