Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 200 g de patatas harinosas cortadas en trozos pequeños
- 500 g de bacalao en salazón remojado y desalado (aprox. 2 lomos)
- 60 g aceite de oliva (y un chorrito más)
- 1 ramita tomillo seco
- 8 dientes de ajo
- 450 g de nata (35% de grasa)
- rebanadas de pan fritas o tostadas (para servir)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1035.8 kJ / 247.8 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 min
Vichyssoise
2h 20min
Berenjenas rellenas de pulpo y pera con salsa romesco
1h 40min
Chupitos de emulsión de escalivada con cocochas
50min
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1h 10min
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1h 10min
Canelones de pescado y marisco con bechamel trufada
1 godz. 45 min
Crema de porrusalda con bacalao y huevas de trucha
35min
Buñuelos de bacalao especiados
1h
Bechamel
15min
Canelones con ceps al foie
2 Std. 50 Min
Rape en salsa americana
1h