![Bacalao con salsa de roquefort Bacalao con salsa de roquefort](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9925F04F-FC0E-4E99-A6CB-DC97F5EABE94/Derivates/317E3E5D-7D2F-474E-B780-BE700E741357.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g de queso roquefort
- 150 g de leche
- 100 g de vino blanco
- 1 pellizco de pimienta molida
- 4 lomos de bacalao desalado (150 g c/u)
- 10 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada rasa de maicena
- 2 cucharadas de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1029 kJ / 246 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetes de ternera al vino
25 Min
Pastel de calabacín y bonito
4 Std.
Pescado con salsa de champiñones
30 min
Quiche 4 quesos
1h 15min
Salmón con salsa de queso manchego
40 min
Berenjenas rellenas mallorquinas
2 godz. 10 min
Pastel de espárragos blancos con salsa de espinacas
3h
Risotto de queso azul y espinacas
20 Min
Salsa de queso azul
10min
Berenjenas a la crema
1h
Pollo con salsa de queso y champiñones
25 Min
Ensalada de endibias, palmitos y salsa roquefort
45min