Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de setas deshidratadas
- 100 g de queso emmental en trozos
Relleno
- 30 g de setas deshidratadas
- 60 g de agua templada
- 100 g de aceite de oliva
- 300 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 1000 g de carne de pollo sin piel ni huesos (pechuga, contramuslo, etc.)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 hoja de laurel seca
- 1 tomate maduro en cuartos
- 100 g de brandy
- 90 g de foie mi-cuit de pato
- 35 - 40 placas de canelones
Salsa y gratinado
- 100 g de cebolla
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 4142 kJ / 990 kcal
- Białko
- 55.1 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 55.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Canelones
13 Std. 30 Min
Trinxat de col
1 godz. 15 min
Albóndigas con sepia
1 godz. 20 min
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1h 10min
Canelones de pescado y marisco con bechamel trufada
1h 45min
Escudella i carn d'olla
1h 30min
Canelones de ave Rossini
1h 40min
Coca de recapte (Cataluña)
1 godz. 15 min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Emulsión de patata con pulpo
50min
Coca de Llavaneres
1 godz.
Panellets
10h 30min