Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- ½ Bund Basilikum, ohne Stiele (ca. 10 g)
- 2 Eier
- 60 g Mehl
- 50 g Mineralwasser
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 800 g Rotbarschfilets, in Stücken (5 cm)
- 3 EL Zitronensaft
- 200 g Öl oder Frittierfett
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs-Sauce zu Nudeln
30 Min
Kabeljau mit Bohnen-Kartoffelstampf
40min
Maischolle mit Speckbutter und Drillingen
45 Min
Kabeljau in Senfsauce
40min
Wirsing-Lachs-Rouladen mit Reis und Meerrettichsauce
1 Std.
Seelachs mit Dijon-Senfsauce und Currycroûtons
35 Min
Lachsfilet mit Petersilienkruste und Dampfkartoffeln
40min
Fisch-Piccata
1 Std.
Fischfilet im Basilikumteig
1 Std.
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40min
Seelachs unter der Kartoffel-Kürbis-Kruste mit Chablissauce
1 Std.
Lachs mit Spinathaube auf Tomatensugo
45 Min