Rotbarsch in Basilikumteig
TM5 TM6

Rotbarsch in Basilikumteig

4.1 (21 ocen)

Składniki

  • 50 g Parmesan, in Stücken
  • ½ Bund Basilikum, ohne Stiele (ca. 10 g)
  • 2 Eier
  • 60 g Mehl
  • 50 g Mineralwasser
  • ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
  • 2 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
  • 800 g Rotbarschfilets, in Stücken (5 cm)
  • 3 EL Zitronensaft
  • 200 g Öl oder Frittierfett

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2146 kJ / 513 kcal
Białko
45 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
32 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy