Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- ½ Bund Basilikum, ohne Stiele (ca. 10 g)
- 2 Eier
- 60 g Mehl
- 50 g Mineralwasser
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 800 g Rotbarschfilets, in Stücken (5 cm)
- 3 EL Zitronensaft
- 200 g Öl oder Frittierfett
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischfrikadellen mit Kartoffeln, Kohlrabi und Dill-Sauce
1j
Gefüllte Hähnchenbrustfilets
45 Min
Maischolle mit Speckbutter und Drillingen
45 Min
Rindersteaks mit Kartoffelplätzchen und Rucolasalat
9h
Maischolle mit Pumpernickelkruste und Salat
35 Min
Schwertfisch-Roulade sizilianisch
1j
Pangasiusfilet mit Meerrettich-Senf-Kruste
1 godz. 5 min
Lachsforelle mit Senf-Hollandaise und Ofenkartoffeln
45 Min
Lachs mit Porree und Currysauce
1j
Seelachs Caprese mit Olivennudeln
40 min
Seelachs mit Dijon-Senfsauce und Currycroûtons
35 Min
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 min