Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 4 Streifen Zitronenschale, Bio (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 100 g Olivenöl
- 600 g Wasser
- 12 Möhren, fingerdick, geschält, mit 2 cm Grün (ca. 600 g)
- ½ TL Salz
- 12 Scheiben Parmaschinken (ca. 150 g)
- 275 g Ricotta (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2127 kJ / 508 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blätterteig-Pasteten (mediterran)
1 Std.
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Seehecht-Medaillons mit Rote-Bete-Rucola-Salat
1 Std. 15 Min
Spargel-Scampi-Terrine
10h
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1 Std.
Parmesan-Creme-brûlée
8 Std.
Marinierte Tomaten
35 min
Parmesan-Cracker
40 min
Pikante Gewürzäpfel
40 min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30 min
Lammhüfte mit Erbsen-Minz-Püree
50 Min
Rotbarsch mit Roter Mojo
1 Std.