Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 100 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 Ei
Belag und Fertigstellung
- 1750 g Zwetschgen
- 50 g Zucker
- ½ TL Zimt
- 25 g Pistazien, gesalzen, geröstet
- 300 g Kirschnektar
- 1 Pck. Tortenguss, weiß
- 7 Feigen, reif (à 40 g), gesechstelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brombeer-Kuchen
2h
Apfelkuchen
1h
Mandel-Exoten-Kuchen
50 Min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Aprikosen-Tarte
4h
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Zwetschgenkuchen
2h