Urządzenia i Akcesoria
Feigen-Mandel-Cantuccini
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
50 Stück
Składniki
-
Dinkelmehl Type 630250 g
-
Backpulver1 TL
-
Lebkuchengewürz2 TL
-
Salz1 Prise
-
Eier2
-
Zucker180 g
-
Butter in Stücken70 g
-
getrocknete Feigen in Würfeln (ca. 1 cm)150 g
-
Mandeln150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
301 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 10/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spekulatius-Cashew-Florentiner
1 godz. 40 min
Erdnuss-Ingwer-Kekse
2 godz. 40 min
Aprikosen-Mokka-Kekse
2 godz. 40 min
Aprikosen-Amaretti
30 min
Schoko-Cantucci mit Pistazien
2 godz.
Rosmarin-Amarena-Kekse
2 godz. 40 min
Nuss-Cranberry-Cantuccini
2 godz. 30 min
Cranberry-Mandelplätzchen
50 min
Dinkel-Cantuccini
2 godz.
Sizilianisches Mandelgebäck
30 min
Gewürz-Florentiner
1 godz. 30 min
Lebkuchen-Cantuccini
1 godz. 30 min