![Feigen-Mandel-Cantuccini Feigen-Mandel-Cantuccini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/15C8930C-0353-4D6F-ACF2-F63CBB43627B/Derivates/b7dacb90-fda1-418d-b450-cefb03675d06.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Dinkelmehl Type 630
- 1 TL Backpulver
- 2 TL Lebkuchengewürz
- 1 Prise Salz
- 2 Eier
- 180 g Zucker
- 70 g Butter, in Stücken
- 150 g getrocknete Feigen, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 150 g Mandeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 301 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Cantuccini
2 Std.
Sizilianisches Mandelgebäck
30 Min
Spekulatius-Cashew-Florentiner
1 Std. 40 Min
Nussberge
45min
Cranberry-Mandelplätzchen
50 Min
Nuss-Cranberry-Cantuccini
2 Std. 30 Min
Kardamomkekse mit Pistazien
1 godz. 30 min
Tonka-Kipferl
3h 15min
Aprikosen-Amaretti
30 Min
Lebkuchen-Cantuccini
1 godz. 30 min
Walnussplätzchen
1 godz. 30 min
Schoko-Cantucci mit Pistazien
2 Std.