Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Olivenöl zum Einfetten
- 200 g Hartweizengrieß
- 350 g Wasser, lauwarm
-
15
g frische Hefe (⅓ Würfel Hefe)
lub ½ Pck. Trockenhefe -
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz - 2 TL Salz
- 400 g Weizenmehl Type 550
Belag
- 60 g natives Olivenöl
- 400 g Eiertomaten, in Scheiben (4 mm)
- 1 Knoblauchzehe, in dünnen Scheiben
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia mit Rosmarin
2h 30min
Focaccine
2h
Focaccia mit Tomaten
40 min
Focaccia mit Zwiebeln
2 godz. 20 min
Focaccia mit Thymian
1sa 55 dk
Focaccia mit Gewürzöl
4h 15min
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2h 40min
Focaccia mit Rosmarin
1h
Kräuter-Knoblauch-Focaccia
2h
Focaccia auf apulische Art
1h 40min
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min