![Knusprige Focaccia Knusprige Focaccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2CD1B36F-B72F-47D3-903E-1BEA9C3CE6F2/Derivates/E32D1692-3DB7-44E4-9E4E-99BF785F6D7A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Olivenöl zum Einfetten
- 200 g Hartweizengrieß
- 350 g Wasser, lauwarm
-
15
g frische Hefe (⅓ Würfel Hefe)
lub ½ Pck. Trockenhefe -
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz - 2 TL Salz
- 400 g Weizenmehl Type 550
Belag
- 60 g natives Olivenöl
- 400 g Eiertomaten, in Scheiben (4 mm)
- 1 Knoblauchzehe, in dünnen Scheiben
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1h 50min
Tomaten-Focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia mit Zwiebeln
2h 20 min
Focaccia mit Sardellen
1h 45min
Focaccine
2 Std.
Focaccia mit Thymian
1 godz. 55 min
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2 Std. 40 Min
Focaccia mit Rosmarin
1 godz.
Ciabattabrötchen
1h 40 min.
Allgäuer Seelen
1h 20 min.
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min
Kräuter-Knoblauch-Focaccia
2 Std.