![Pfirsich-Tarte mit Schmand Pfirsich-Tarte mit Schmand](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DC84DC0A-BC6A-46F7-B9CD-95CDBB6E9232/Derivates/a613d958-7f27-41fb-ad19-a37336aa6ec7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 75 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 2 Eigelb (Kl. M)
- 50 g Wasser, eiskalt
Belag
- 600 g Pfirsiche, halbiert, entsteint
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 200 g Schmand
- 100 g Magerquark
- 2 Eigelb (Kl. M)
- 15 g Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
- 80 g Aprikosenkonfitüre
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1860 kJ / 444 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 Std.
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25min
Nusstarte mit Aprikosen
1 Std.
Frei geformte Aprikosen-Blaubeer-Tarte
3 Std.
Pflaumen-Birnen-Tarte
1 Std.
Aprikosen-Tarte
4h
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 Std.
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 Std. 10 Min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 godz. 30 min
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min