Urządzenia i Akcesoria
Aprikosen-Tarte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 Stücke
Składniki
-
Vanilleschote1
-
Zucker40 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten100 g
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten75 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt150 g
-
Rosenwasser3 TL
-
Ei (Kl. M), getrennt1
-
Aprikosen halbiert, entsteint14
-
Mandeln, gehobelt20 g
-
Puderzucker1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
2343 kJ /
559 kcal
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Engadiner Walnusstörtchen
1 godz. 45 min
Nusstarte mit Aprikosen
1 godz.
Feigen-Charlotte
3 godz. 40 min
Apfelkuchen mit Guss
1 godz. 20 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Mandelkuchen
1 godz. 20 min
Lombardische Aprikosentarte
1 godz. 15 min
Orangen-Granatapfel-Tarte
2 godz. 20 min
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3 godz.
Rhabarber-Trifle
20 min
Apfeltarte
1 godz.
Tarte provençale
1 godz. 40 min