Urządzenia i Akcesoria
Aprikosen-Tarte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 Stücke
Składniki
-
Vanilleschote1
-
Zucker40 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten100 g
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten75 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt150 g
-
Rosenwasser3 TL
-
Ei (Kl. M), getrennt1
-
Aprikosen halbiert, entsteint14
-
Mandeln, gehobelt20 g
-
Puderzucker1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
2343 kJ /
559 kcal
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Brioche
1 godz. 50 min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2 godz.
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3 godz.
Aprikosen-Tartelettes
3 godz.
Apfel-Wein-Tarte
3 godz.
Frei geformte Aprikosen-Blaubeer-Tarte
3 godz.
Apfelkuchen mit Guss
1 godz. 20 min
Gâteau au chocolat mit Apfelkompott
2 godz. 30 min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 godz. 20 min
Lombardische Aprikosentarte
1 godz. 15 min
Tarte Tatin
1 godz. 15 min