![Quitten-Tarte-Tatin Quitten-Tarte-Tatin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D3D2B0B5-2A2E-4A91-B051-78C80231C316/Derivates/CB1DDF4B-7C8A-4CFE-A7DD-D1B3CD5F3FDB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 75 g Zucker
- 2 Stücke Zitronenschale (à 1 x 4 cm)
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 400 g Quitten
- 3 EL Zitronensaft
- 125 g brauner Zucker
- 60 g Butter, in Stücken
- 30 g Orangensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombardische Aprikosentarte
1h 15 min
Ingwer-Quitten-Streusel
1h 5min
Quittenkonfekt
1h 25 min
Mandel-Quitten-Muffins
1h 35min
Quittenchutney
55 min
Frei geformte Aprikosen-Blaubeer-Tarte
3h
Quitten-Rotkohl
1h 20 min
Far Breton
9 Std. 20 Min
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Aprikosen-Tartelettes
3h
Pflaumen-Birnen-Tarte
1 Std.
Aprikosen-Tarte
4h