Urządzenia i Akcesoria
Quitten-Tarte-Tatin
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Zucker75 g
-
Zitronenschale (à 1 x 4 cm)2 Stücke
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen300 g
-
Weinstein-Backpulver½ TL
-
Butter kalt, in Stücken120 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Quitten400 g
-
Zitronensaft3 EL
-
brauner Zucker125 g
-
Butter in Stücken60 g
-
Orangensaft30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
1224 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumen-Birnen-Tarte
1 godz.
Quittenkonfekt
1 godz. 25 min
Birnen-Preiselbeer-Pie
3 godz. 30 min
Quitten-Rotkohl
1 godz. 20 min
Gedeckter Quittenkuchen
3 godz. 30 min
Quitten-Tarte
50 min
Quittenchutney
55 min
Quitten-Cranberry-Strudel
1 godz. 10 min
Lombardische Aprikosentarte
1 godz. 15 min
Ingwer-Quitten-Streusel
1 godz. 5 min
Quitten-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1 godz. 30 min