Urządzenia i Akcesoria
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
-
Blutorangen unbehandelt2
-
Wasser120 g
-
Zucker200 g
-
Rosmarin1 Zweig
-
Mandeln200 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
150 g brauner ZuckerMuscovado-Zucker150 g
-
Eier3
-
Mehl80 g
-
Backpulver2 TL
-
Vanillejoghurt130 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1685 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zitrus-früchte
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Carrot Cake Trifle
10 godz.
Nusstarte mit Aprikosen
1 godz.
Mandelkuchen
1 godz. 20 min
Honigkuchen mit Blutorange
2 godz.
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2 godz. 20 min
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1 godz.
Kardamom-Rosen-Shortbread
1 godz. 30 min
Lombardische Aprikosentarte
1 godz. 15 min
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 godz. 40 min
Pflaumen-Zimt-Galette
1 godz. 20 min
Zitronentarte
4 godz.