![Ensalada de col Texana Ensalada de col Texana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24602B3A-F9F2-46D7-A005-B6EFCA1F8D22/Derivates/c0ab2f35-9f96-4233-83e1-4357014c872e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de hojas de cilantro
- 2 dientes de ajo
- 1 - 2 chiles jalapeños, sin rabo ni semillas
-
30
g de aceite de oliva
lub 30 g de aceite de aguacate - 15 g de vinagre de vino tinto
- 30 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- 15 g de miel, al gusto
- 1 cda de sazonador para fajitas, ver receta
- ¼ cdita de sal fina, al gusto
- ⅛ cdita de pimienta negra recién molida . al gusto
- 200 g de col blanca, cortada en trozos
- 140 g de manzana, descorazonada y en cuartos
- 110 g de col morada, cortada en trozos
- 110 g de zanahoria, pelada y cortada en trozos
- 60 g de cebolla morada, en cuartos
- 60 g de nuez pecana (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 640.3 kJ / 152.5 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada verde con aderezo de jamaica
20min
Chiles rellenos con chorizo y hongos, sopa de poro, pasta y cheesecake de café
1h 15min
Pesto de jitomate
10 Min
Tinga de col
35 Min
Ejotes almendrados
30min
Salsa de ajo italiano y jitomate
30min
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1 Std.
Bolas de hongos shiitake con aderezo de miso y tahini
1h 20 min
Ensalada de ejotes navideños
1h 10min
Salsa de jitomate
35 Min
Betabeles con alioli de cilantro
55 Min
Tabule de quinoa
10 Min