Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sazonador en seco
- 3 chiles anchos, sin rabo ni semillas
- 2 chiles chipotle, secos
- 25 g de pimienta negra entera
- 15 g de azúcar morena
- 1 cda de cebolla en polvo
- 2 cditas de polvo de mostaza
- 2 cditas de orégano seco
- 1 ½ cditas de ajo en polvo
- 1 cdita de sal fina, al gusto
- 1 cdita de pimienta de cayena molida
Picaña
- 2000 g de picaña de res, entera
- 500 g de tocino ahumado, en rebanadas delgadas
Salsa BBQ
- 170 g de jitomate saladet, quartered
- 110 g de cebolla blanca
- 90 g de azúcar morena
- 3 chiles chipotles adobados, al gusto
- 2 dientes de ajo
- 60 g de vinagre de sidra
- 30 g de salsa Inglesa
- 30 g de melaza
- 1 cucharada colmada de mostaza Dijon
- ¾ cdita de sal fina, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2173.5 kJ / 517.5 kcal
- Białko
- 45.1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res con dos salsas
40min
Salsa BBQ casera
50 Min
Rub de hierbas finas
5 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Adobo con carne
50 Min
Chilorio
1 Std.
Solomillo de res con papas y chimichurri
40min
Barbacoa Tex-Mex
2h
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Pierna de cerdo a las hierbas
40min
Picadillo con rajas
25min
Bisteces a la mexicana
30min