Flan de bacalao con piquillos al ajillo

Flan de bacalao con piquillos al ajillo

3.5 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

Flan de bacalao
  • de bacalao en salazón remojado y desalado (migas), sin piel ni espinas
    250 g
  • huevos
    3
  • de sal
    1 pellizco
  • de nata líquida
    30 - 40 g
  • de mantequilla
    25 g
  • de harina
    30 g
  • pimienta de Cayena seca entera
    1
  • de perejil fresco
    1 ramita
  • diente de ajo
    ½
  • de leche
    500 g
  • mantequilla para untar
  • de agua
    500 g
Pimientos de piquillo al ajillo
  • dientes de ajo
    3
  • de aceite de oliva virgen extra
    80 g
  • de pimientos del piquillo en tiras y escurridos
    400 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 251 kcal / 1050 kJ
Białko 11.61 g
Tłuszcz 18.63 g
Węglowodany 9.29 g
Błonnik 1.13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...