Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flan de bacalao
- 250 g de bacalao en salazón remojado y desalado (migas), sin piel ni espinas
- 3 huevos
- 1 pellizco de sal
- 30 - 40 g de nata líquida
- 25 g de mantequilla
- 30 g de harina
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 1 ramita de perejil fresco
- ½ diente de ajo
- 500 g de leche
- mantequilla para untar
- 500 g de agua
Pimientos de piquillo al ajillo
- 3 dientes de ajo
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 400 g de pimientos del piquillo en tiras y escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1050 kJ / 251 kcal
- Białko
- 11.61 g
- Węglowodany
- 9.29 g
- Tłuszcz
- 18.63 g
- Błonnik
- 1.13 g
Alternatywne przepisy
Pudin de bacalao
2h 30 min
Cardo con carabineros
1h
Pudin de pescado
2j 15 menit
Brazo de bacalao
1h 30min
Pastel de calabacín y bonito
4h
Flanes de queso de cabra con puerros y salsa de yogur
45 min
Terrina trufada de atún y salmón
12 Std. 10 Min
Puerros gratinados con bechamel de soja
1h 15 min
Lasaña de morcilla de Burgos
45 min
Pastel de salmón
2h 20 min
Pastel de calabacín con gratinado de piñones
1h 30min
Pudin de gambas, cangrejo y atún
4 Std. 20 Min