Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gouda, in Stücken
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Grünkohl, TK
- 40 g Mandelstifte
- 200 g Wasser
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 5 Aprikosen, getrocknet, entsteint, in kleinen Würfeln
- 2 TL Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 300 g Crème fraîche
- 100 g Milch
- 1 TL Zitronenschale, Bio
- 10 Lasagneplatten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2802 kJ / 669 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Porree-Kartoffel-Auflauf
1 Std. 30 Min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15min
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1 Std. 10 Min
Steckrüben-Pie
1h 50min
Fenchel mit Käsehaube an Tomatensauce
1 Std. 10 Min
Steckrübenpüree mit Tomaten-Crumble
50 min
Chinakohl-Pizza
1 Std. 40 Min
Gemüseauflauf mit Quinoa-Käse-Kruste
1h 45min
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1 Std. 20 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1 Std. 10 Min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1 Std.
Möhren-Wirsing-Lasagne
2h