Urządzenia i Akcesoria
Red Lentil Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
fresh parsley leaves20 - 25 g
-
onions quartered100 g
-
sunflower oil20 g
-
ground cumin to taste1 - 1 ½ tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
water1100 g
-
2 - 3 tsp vegetable stock paste, homemade, to tastevegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled to taste2 - 3
-
red lentils300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
19 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
14 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carrot and Coriander Soup
25 min
Tuscan Bean Soup
50 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Danish Split Pea Soup
1 godz.
Creamy Courgette Soup
25 min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min