Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g fresh parsley leaves
- 100 g onions, quartered
- 20 g sunflower oil
- 1 - 1 ½ tsp ground cumin, to taste
- 1 tsp ground turmeric
- 1100 g water
-
2 - 3
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled to taste
lub 2 - 3 tsp vegetable stock paste, homemade, to taste - 300 g red lentils
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Carrot and Coriander Soup
25min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40min
Chickpea soup with spinach
40min
Tuscan Bean Soup
50min
Creamy carrot and lentil soup
35 Min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Lentil and spinach soup
50min
Danish Split Pea Soup
1h
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min