
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g fresh parsley leaves
- 100 g onions quartered
- 20 g sunflower oil
- 1 - 1 ½ tsp ground cumin to taste
- 1 tsp ground turmeric
- 1100 g water
-
2 - 3
vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled to taste
lub 2 - 3 tsp vegetable stock paste, homemade to taste - 300 g red lentils
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 297 kcal / 1245 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 14 g