Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g fresh parsley leaves
- 100 g onions, quartered
- 20 g sunflower oil
- 1 - 1 ½ tsp ground cumin, to taste
- 1 tsp ground turmeric
- 1100 g water
-
2 - 3
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled to taste
lub 2 - 3 tsp vegetable stock paste, homemade, to taste - 300 g red lentils
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Danish Split Pea Soup
1h
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1h 15min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min