Red Lentil Soup
TM6 TM5

Red Lentil Soup

4.6 (188 ocen)

Składniki

  • 20 - 25 g fresh parsley leaves
  • 100 g onions, quartered
  • 20 g sunflower oil
  • 1 - 1 ½ tsp ground cumin, to taste
  • 1 tsp ground turmeric
  • 1100 g water
  • 2 - 3 vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled to taste
    lub 2 - 3 tsp vegetable stock paste, homemade, to taste
  • 300 g red lentils

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1245 kJ / 297 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy