Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone

Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone

4.8 572 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 parts

Składniki

Le biscuit roulé
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de farine de blé
    120 g
  • de sel
    1 pincée
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café
La crème mascarpone et le montage
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    100 g
  • de mascarpone très froid
    250 g
  • de vanille en poudre
    2 pincées
  • de fraises coupées en morceaux, et quelques-unes pour la finition
    250 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 345.9 kcal / 1458.6 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 32.6 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...