Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
La crème mascarpone et le montage
- 40 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 250 g de mascarpone, très froid
- 2 pincées de vanille en poudre
- 250 g de fraises, coupées en morceaux, et quelques-unes pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1458.6 kJ / 345.9 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Sablés à la confiture
1h 40min
Bûche express au praliné
45min
Charlotte aux fraises
3 godz. 35 min
Génoise
50min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2h 20min
Layer cake au lemon curd
5h
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Génoise au chocolat
45min
Génoise aux fraises et son coulis
1h 15 min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Layer cake façon tiramisu
1h 15 min
Gâteau léger aux framboises
1h 40min