Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger

Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger

4.4 284 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
15 pièces

Składniki

La pâte
  • de farine de blé
    250 g
  • de beurre mou, en morceaux
    100 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    35 g
  • d'eau
    1 c. à soupe
La farce
  • d'amandes en poudre
    175 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • gousse de vanille fendue et grattée
    1
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • d'eau de fleur d'oranger
    60 g
  • sucre glace pour la finition

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 297 kcal / 1243 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...