![Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ec23e130-b1af-44a1-9e15-a47b1a39a43e/Derivates/405a144e-0c5d-432a-a50d-745f4d54eb6e.jpg)
Wersje kompatybilne
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé
- 100 g de beurre mou, en morceaux
- 35 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 c. à soupe d'eau
La farce
- 175 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 60 g d'eau de fleur d'oranger
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1243 kJ / 297 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 Std.
Cornes de gazelle
1 Std.
M'hancha (Escargot aux amandes)
1h 25min
Cornes de gazelle à la rose
45 min
Batbout au fromage
30 min
Briouats
35 min
Baklavas libanais
1 Std. 5 Min
Sablés à la confiture
1 Std. 40 Min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Crêpes mille trous
1 godz. 10 min
Ghoribas marocains
35 min
Msemen
40 min