Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cake
- 170 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 3 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sucre vanillé maison
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 pincées de sel
- 1 gousse de vanille
Le glaçage
- 150 g de sucre en poudre
- 15 g de fécule de maïs
- 30 g de blanc d'œuf (1 œuf)
- 5 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1448.4 kJ / 346.3 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Cake macadamia-noisette
45 min
Cake aux deux citrons
1h
Cake à la noix de coco
55 min
Gâteau à l'orange
1h
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1 godz. 10 min
Cake vanille-caramel au beurre salé
40 min
Cake au chocolat
1h 25min
Cake fondant au chocolat
35 min
Gâteau Émilie
45 min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55 min
Cake aux pommes
1h