Urządzenia i Akcesoria
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 kawałków
Składniki
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżka migdałów, w płatkach
-
1 pomarańcza, ze skórką, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry1 czerwona pomarańcza ze skórką, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry
-
120 g cukru
-
140 g jogurtu greckiego
-
180 g miodu, płynnego
-
100 g oliwy z oliwek
-
2 jajka
-
100 g kaszy kukurydzianej (polenty)
-
125 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromka
Białko
4 g
Kalorie
1431 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Tarta jabłkowa
1 Std.
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 Std. 15 Min
Clafoutis z rabarbarem
50 Min
Sernik makowy z jabłkami
7 Std. 40 Min
Ciasto cytrynowe
2 Std.
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 Std. 55 Min
Przekładaniec cytrynowy
6 Std. 30 Min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 Std. 30 Min
Ciasto ananasowe
55 Min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 Std. 30 Min