
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 kawałków
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy100 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego2 łyżki
-
migdałów, w płatkach1 łyżka
-
czerwona pomarańcza ze skórką, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry1
-
cukru120 g
-
jogurtu greckiego140 g
-
miodu, płynnego180 g
-
oliwy z oliwek100 g
-
jajka2
-
kaszy kukurydzianej (polenty)100 g
-
mąki pszennej125 g
Wartości odżywcze na 1 kromka
Kalorie
342 kcal /
1431 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska