
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 1 łyżka migdałów, w płatkach
- 1 czerwona pomarańcza, ze skórką, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry
- 120 g cukru
- 140 g jogurtu greckiego
- 180 g miodu, płynnego
- 100 g oliwy z oliwek
- 2 jajka
- 100 g kaszy kukurydzianej (polenty)
- 125 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1
- Kalorie
- 1431 kJ / 342 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 godz.
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 Std. 10 Min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3h 20min
Słodka focaccia z jabłkami
1 godz. 45 min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.