
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 kawałków
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy100 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego2 łyżki
-
migdałów, w płatkach1 łyżka
-
czerwona pomarańcza ze skórką, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry1
-
cukru120 g
-
jogurtu greckiego140 g
-
miodu, płynnego180 g
-
oliwy z oliwek100 g
-
jajka2
-
kaszy kukurydzianej (polenty)100 g
-
mąki pszennej125 g
Wartości odżywcze na 1 kromka
Kalorie
342 kcal /
1431 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Ciasto orzechowe
1 godz. 40 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min