Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 水
- 90 克 白米
- 5 克 油
- 5 克 蔥 ,切蔥花
- 1 大匙 XO醬
- 20 克 新鮮四季豆 ,切丁(約1公分)
- 20 克 紅蘿蔔 ,去皮,切丁(約1公分)
- 20 克 黃甜椒 ,切丁(約1公分)
- 100 克 草蝦仁
- 2 茶匙 蠔油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2390.6 kJ / 571.9 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 81.2 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.4 g