Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
- 50 g di ciliegie congelate, denocciolate (vedere varianti)
Ciliegie candite
- 300 g di ciliegie congelate, denocciolate
- 100 g di zucchero vanigliato
- 1 cucchiaino di agar-agar
Crema al pistacchio
- 200 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
- 80 g di zucchero
- 2 uova
- 70 g di burro a tocchetti
- 70 g di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di liquore alle ciliegie (opcjonalnie)
- 1 fagiolo secco
Terminare la preparazione
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3356 kJ / 805 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 51.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini soufflé
1h 15min
Crostata alle mele
1h
Torta di mele
1h
Crocchette di tonno
10h
Girelle al cioccolato
9h 40min
Torta al cioccolato e peperoncino
55min
Biscottini ad occhio di bue
1 Std. 10 Min
Torta chocolat
1h
Crostata al cioccolato
1h 50 min.
Torta veloce al cioccolato
20min
Torta semplice al cioccolato
50min
Crostata alla crema di cioccolato
1h 45min