Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
- 50 g di ciliegie congelate, denocciolate (vedere varianti)
Ciliegie candite
- 300 g di ciliegie congelate, denocciolate
- 100 g di zucchero vanigliato
- 1 cucchiaino di agar-agar
Crema al pistacchio
- 200 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
- 80 g di zucchero
- 2 uova
- 70 g di burro a tocchetti
- 70 g di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di liquore alle ciliegie (opcjonalnie)
- 1 fagiolo secco
Terminare la preparazione
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3356 kJ / 805 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 51.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ventaglietti ricoperti
2h 40min
Croissant al cioccolato
3h 35min
Crostata alle mele
1 Std.
Biscotti al burro
50 Min
Pizza Margherita
2 Std.
Pennette allo zafferano e gamberetti
40min
Candele al cioccolato
4u. 50min
Spongata
25 Std. 35 Min
Biscottini fantasia
1 Std. 20 Min
Crostata all'amarena
2 Std.
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1 Std. 20 Min
Girelle al cioccolato
9 godz. 40 min