Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Farcitura
- 150 g di mandorle pelate
- 130 g di zucchero
- 1 cucchiaino di aroma di vaniglia
- 1 uovo
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 250 g di marroni cotti e pelati a tocchetti
- 1 fagiolo secco
- 1 uovo, leggermente sbattuo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 284 kJ / 683 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème caramel
3h 45min
Crema al torroncino
10min
Biscotti di Basilea
1 godz. 50 min
Crema inglese
15 Min
Oranais all'albicocca
1 Std. 35 Min
Tom Yum Kung
30min
Millefoglie all'albicocca
55min
Omini di pan di zenzero
2h 5min
Bon bon con liquore all'arancia
2 Std. 20 Min
Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino
40min
Liquore all'anice stellato
337h
Cremoso al cioccolato al latte da vasetto (di Luca Montersino)
25min