Galette des rois ai marroni

Galette des rois ai marroni

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 300 g di burro congelato, a tocchetti
  • 2 pizzichi di sale
  • 150 g di acqua
Farcitura
  • 150 g di mandorle pelate
  • 130 g zucchero
  • 1 cucchiaino di aroma di vaniglia
  • 1 uovo
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
  • 250 g di marroni cotti e pelati a tocchetti
  • 1 fagiolo secco
  • 1 uovo leggermente sbattuo

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9.5 g
Kalorie 284 kJ / 683 kcal
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...