Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Farcitura
- 150 g di mandorle pelate
- 130 g di zucchero
- 1 cucchiaino di aroma di vaniglia
- 1 uovo
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 250 g di marroni cotti e pelati a tocchetti
- 1 fagiolo secco
- 1 uovo, leggermente sbattuo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 284 kJ / 683 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane rustico
2óra
Panperduto
30min
Torta salata multistrato
3h 30 min
Éclair di primavera alla verbena
No ratings
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
No ratings
Patè al formaggio di capra
10 min
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1h 35min
Panna cotta danese
8h 25min
Mousse ai frutti rossi
4 godz.
Pane dolce con frutta secca
2óra
Kouign-amann
No ratings
Bougatsa greca miele e pistacchi
4 godz.