五花肉刈包

五花肉刈包

4.5 21 ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 3 godz. 55 min
6 人份

Składniki

刈包
  • 牛奶 (詳見要訣)
    115 - 135 克
  • 乾酵母粉
    ½ 茶匙
  • 40 克
  • 中筋麵粉
    125 克
  • 低筋麵粉
    125 克
  • ¼ 茶匙
  • 20 克
花生糖粉
  • 無鹽烤花生
    40 克
  • 5 克
滷五花肉
  • 30 克
  • 蒜頭
    20 克
  • ,切段
    50 克
  • 新鮮紅辣椒 ,切段
    15 克
  • ,切片
    30 克
  • 帶皮五花肉 ,用叉子將豬肉表皮戳洞,切片(厚約0.5公分)
    400 克
  • 350 克
  • 醬油
    50 克
  • 冰糖粉
    50 克
  • 米酒
    75 克
五花肉刈包
  • (蒸煮用)
    500 克
  • 雪菜 ,切碎
    40 克
  • 新鮮香菜 ,只取葉子
    2 枝

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 618.7 kcal / 2585.7 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 56.3 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...