Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
馬鈴薯麵條
- 550 克 水
- 100 克 馬鈴薯 ,去皮,切丁(約1公分)
- 200 克 中筋麵粉
- 35 克 日本太白粉 ,需多備一些撒粉用
- 1 茶匙 鹽
韓式炸醬麵
- 15 克 日本太白粉
- 1300 克 水
- 50 克 油
- 80 克 豬肉,去筋 ,切丁(約1公分)
- 60 克 韓式春醬
- 60 克 黑糖
- 2 茶匙 醬油
- 120 克 洋蔥 ,切小丁(約1公分)
- 80 克 紅蘿蔔 ,去皮,切丁(約1公分)
- 100 克 馬鈴薯 ,去皮,切丁(約1.5公分)
- 30 克 小黃瓜 ,切絲
- 5 克 白芝麻
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2054.8 kJ / 491.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Błonnik
- 2.8 g