Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 200 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- 1 EL Orangenlikör (z.B. Cointreau oder Grand Marnier)
- 4 Eier (Größe L), getrennt
- 50 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1840 kJ / 440 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maronen-Schoko-Mousse
4j 30 menit
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5h
Panna Cotta
5h
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24h
Mango-Joghurt-Mousse
4 Std. 40 Min
Limettencreme
45 Min
Weiße Schokomousse
10h
Limetten-Ingwer-Mousse
8hod. 20min
Geeiste Zimt-Mousse
5h
Panna Cotta al caffè
5h
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5h
Kokos-Panna-Cotta auf Erdbeer-Carpaccio
3h 45min