Urządzenia i Akcesoria
Schokoladen-Orangen-Mousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken200 g
-
Crème double (ca. 48 % Fett)200 g
-
Orangenlikör (z.B. Cointreau oder Grand Marnier)1 EL
-
Eier (Größe L), getrennt4
-
Zucker50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
1840 kJ /
440 kcal
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Schokolade
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Eierlikör-Eis
24 godz.
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 godz. 30 min
Limoncello-Creme
5 godz.
Glühweinsabayon
10 min
Safranmousse
2 godz. 15 min
Zabaglione al Prosecco
15 min
Limetten-Ingwer-Mousse
8 godz. 20 min
Panna Cotta mit Honigmelone
5 godz. 15 min
Kokoscreme mit Rum-Sauce
2 godz. 30 min
Cassata-Creme
20 min
Zitronen-Dessert mit Baiser
50 min
Orangenparfait
6 godz. 30 min