![La fondue aux trois fromages La fondue aux trois fromages](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A3B7E8DA-FB4C-4018-8ED4-DE77A3EED978/Derivates/6102AD15-1C95-47D6-A3DC-CB580F099CB8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de parmesan, coupé en morceaux
- 170 g de gruyère, coupé en morceaux
- 30 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 110 g de farine de blé
- 180 g de lait demi-écrémé
- 90 g de mascarpone
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 œufs battus
- 100 g de chapelure
- 20 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 824.3 kJ / 197.5 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Eclairs mimosa au jambon sec
1h 15 min.
Muffins de spaghetti
55 min
Gaufres de pomme de terre au camembert
45 min
Oignons farcis au jambon
1 godz.
Gratin de pain au reblochon
35min
Flamiche aux chicons et maroilles
2h
Arancinis
3 Std.
Croque-cake
50 min
Makis à la banane
35min
Ficelles picardes
2h
Shortcake canadien aux fraises
30 min
Pommes de terre farcies
1h 15 min.