Agneau farci aux légumes et fruits secs

4.8 60 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de persil frais
    1 bouquet
  • d'amandes émondées
    50 g
  • de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
    50 g
  • de pignons de pin
    50 g
  • de dattes dénoyautées
    50 g
  • de figues sèches
    50 g
  • de ras el-hanout
    2 c. à café
  • de miel
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • d'épaule d'agneau désossée
    1000 g
  • d'huile d'olive
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 680 kcal / 2845.2 kJ
Białko 33.3 g
Tłuszcz 53.3 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 17.2 g
Sód 160.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...