Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 180 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 3 uova
- 100 g di latte
- 100 g di olio di semi di girasole
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 mango, la polpa a pezzi
- 1 lime, preferibilmente biologico, il succo filtrato
- 150 g di lattuga verde tipo iceberg a listarelle
Salsa cocktail
- 250 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di code di gambero cotte
- 70 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 90 g di ketchup
- 1 cucchiaino di salsa Worcestershire
- 40 g di Cognac
- 50 g di salmone affumicato a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Pizza rustica lucana
1 Std. 15 Min
Focaccia di Carnevale salentina
3h 40min
Bavarese al frutto della passione
3 Std.
Gelato allo skyr vaniglia e lamponi
10 godz. 15 min
Crostello
4 Std.
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Sformato di pane saporito
1h 10min
Pasticcio di maccheroni alla ferrarese
2 Std. 50 Min
Canascione
3h 10min
Coppe di colomba all'ananas
2 Std. 20 Min
Torcion dolce
3 Std. 30 Min
Agnello cacio e uova
1h