![Pain libanais épicé Pain libanais épicé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F3CB2257-E84B-4B01-B9AE-6201B3F4CF7D/Derivates/B13D0A42-28C0-4F19-A0DE-6D172FC4053F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g)
- 200 g d'eau
- 85 g d'huile d'olive, et un peu pour huiler
- 300 g de farine de blé
- 1 ¼ c. à café de sel
- 4 c. à café de zaatar
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain pita
1h 30min
Falafels
24 Std.
Pain indien (naan)
1h 50min
Chapati
1h 10min
Pain marocain
3h 40 min
Manaïches au zaatar
2 godz.
Aubergine glacée au miso (Nasu dengaku)
1h
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Pains de seigle plat
1h 30min
Pains au zaatar
1h 55min
Falafels
24 Std.
Fatayers aux épinards
2 godz. 5 min