Falafels

Falafels

3.0 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
30 pièces

Składniki

La veille
  • 300 g de pois chiches blancs secs
Le jour même
  • 20 brins de persil frais, équeutés
  • 2 gousses d'ail
  • 1 c. à soupe de zaatar
    1 c. à soupe de thym déshydraté
  • ½ c. à café de bicarbonate de sodium
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • ½ c. à café de coriandre en poudre
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • 1 c. à café de sel
  • huile de friture

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 2 g
Kalorie 1222 kJ / 53 kcal
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...